Geen halve finale. Nederland gaat op voor plek 5 t/m 8

Een latere update als normaal, maar vrijdag was een erg drukke dag en we waren pas om 20:30 uur weer terug bij de huisjes.

In de ochtend speelden we tegen Polen een goede wedstrijd. De eindscore was 4-3 en de wedstrijd was spannend tot de laatste seconde omdat de Polen met nog 45 seconden te spelen nog balbezit hadden.
Na de wedstrijd hadden we nog een appeltje te schillen met de Spanjaarden. We waren niet tevreden met het gelijkspel van de dag ervoor dus we wilden revanche nemen. Toen we na een een rustperiode bij ons huisje weer aankwamen bij de velden stond iedereen op scherp. Echter begon de wedstrijd pas meer dan een uur later omdat er wedstrijden uitliepen, met als gevolg dat de eerste helft goed verliep, maar dat in de tweede helft de concentratie en de zakelijkheid ver te zoeken was. We hebben te lang met een verhoogde spanningsboog rond gelopen. De wedstrijd eindigde in een 3-4 winst voor Spanje.
Van deze wedstrijd moesten we wel even bijkomen. Tot nu toe waren we ongeslagen dus dit was een flinke domper, dus op naar ons huisje. Iedereen was stil op de weg terug en het was duidelijk dat we moesten winnen van de Italianen om überhaupt nog kans te maken op een plek in de halve finale.
De wedstrijd tegen Italië eindige in een blamage. De vorm was net zoals de vorige wedstrijden ver te zoeken en niemand haalden zijn niveau of steeg boven zichzelf uit. We verloren uiteindelijk met 0-6 van de uiterst zakelijk spelende Italianen. Een halve finaleplek leek heel ver weg!

In theorie was er vandaag nog een kans dat we het nog zouden redden tot de halve finale, mits Spanje of Italië van Polen of België verliest en dezelfde daarna weer van de ander verliest. Wij zouden alles moeten winnen met dikke cijfers en danzouden we op doelpuntensaldo eventueel nog door kunnen. Tegen Zweden gingen we terug naar de vertrouwde maar minder spectaculaire 1-3-1 verdediging en zetten we in vol op de counter. Het pakte niet zo uit als we wilden en het was niet het doelpuntenfestijn wat we gehoopt hadden met een einduitslag van 3-2.
Echter bleek het al niet meer uit te maken, want in de laatste 2 minuten gaven de Polen een voorsprong van 3-2 weg en verloren met 3-4 van de Spanjaarden. Een halve finaleplek zat er dus definitief niet in. Nederland is wereldkampioen af vanaf zondagmiddag.
Ok, wat doen we nu? Een 5e plek zou het hoogst haalbare nog zijn en dat is de plek waar we minimaal horen te staan, tussen de andere topteams uit Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Om nog mee te mogen strijden om de plek 5 t/m 8 moesten we winnen van de Belgen.
We waren gretig en begonnen sterk met een loeiharde uithaal van Jurjen. 1-0 voor Nederland, wat een start! De score in de rust was 4-3, mede dankzij de scheidsrechter die maar liefst 3 penalty’s toekende aan de Belgen en ons tot tweemaal toe een ‘team groene kaart’ aansmeerde.
De tweede helft moesten we dus voorzichtig zijn met overtredingen en mochten we al zeker niet meer ons mondje opendoen tegen de scheidsrechters. We knalden rustig door in de aanval en tikten de Belgen helemaal zoek. Soms tikten we zelfs wat te lang door waardoor de kans bij het schot eigenlijk al weer voorbij kwam. Uiteindelijk wonnen we deze wedstrijd met 6-4 en eindelijk leek Nederland weer zijn vorm terug gevonden te hebben.

Morgen mogen we om 11:40 uur aantreden tegen het altijd zeer fysiek en vol overtuiging spelende Nieuw Zeeland. Om 13:40 uur mogen we daarna spelen tegen de winnaar van Polen-Zwitserland. Alle wedstrijden zijn uiteraard te volgen via de livestream.

Voor nu: weltrusten!

4 Responses

  1. De boog kan dus inderdaad niet altijd gespannen zijn… Echter, een goede afsluiting en einde van dit kampioenschap betekent ook weer ‘n goede start van ‘t volgende toernooi om revanche te kunnen nemen! Dus: heel veel succes en op naar plek 5, ‘the best of the rest!’

Geef een reactie

*