‘De laatste dag van het WK’ en ‘alweer op weg naar het EK Club’

image

Terwijl ik dit schrijf zitten we alweer in de auto richting St. Omer voor het EK voor clubteams. Het laatste weekend van dit seizoen en dan hebben we een rustperiode van 3 weken. Nog 1 weekendje knallen dus!

De laatste dag van het WK mochten we rond het middaguur aantreden tegen Nieuw Zeeland. Nieuw Zeeland staat bekend om de vechtlust en de overtuiging waarmee ze spelen. Wij speelden helaas wederom een matige wedstrijd waardoor het toch nog onnodig spannend werd. De einduitslag, ik dacht 4-3.

Om de 5e plek mochten we wederom tegen Zwitserland. Dit seizoen hadden we al 5 keer tegen Zwitserland gespeeld en alle keren gewonnen. Dit moet vertrouwen geven, maar gezien ons spel van de afgelopen dagen was dit een uitstekende ploeg om je flink in te verslikken. Het was zoals gewoonlijk weer een stevige wedstrijd met de nodige groene en gele kaarten voor beide partijen. Wij trokken echter aan het langste end met goed polospel en wonnen met 5-4.

Een 5e plek dus. Tja, wat zal ik ervan zeggen. Vooral teleurstellend. 4 plaatsen gezakt in de ranking. Nee, dit was niet OK en niet waarvoor we naar Frankrijk gekomen zijn en waarvoor we jaren getraind hebben. Aan de andere kant houd je een aantal toplanden voor je maar ook achter je. Misschien moeten we er maar vrede mee hebben, maar de bezinking zal pas later volgen denk ik. Vooralsnog heerst voornamelijk de teleurstelling.

Na de wedstrijd was het eindelijk tijd voor biertjes en konden we in de stralende zon en met nog 10.000 toeschouwers kijken naar de finale van de heren. De finale werd gespeeld door Frankrijk en Duitsland werd uiteindelijk verdient gewonnen door het gastland met 3-2. Doe het maar eens. Onder deze druk, in het eigen land. Heel mooi!

Tijd voor een eindfeestje dus waar alle emotie eruit gedanst en gedronken kon worden. Niet te laat op bed, want om 9 uur moesten we al weer op weg richting Nederland.

Goed, ik sluit af. Teleurstellend dus, maar dit zullen we even opzij moeten zetten. Komend weekend de beuk erin en de Europa eens laten zien wat we kunnen. Au revoir!

 

One Response

Geef een reactie

*