Vertrek en aankomst #EC2015 Essen

image

Allright, eindelijk gaat het beginnen. Na 7 weken voorbereiding zijn we aangekomen in Essen, in het Ruhrgebied in Duitsland. 19 landen zijn hier aanwezig om in 4 verschillende klassen uit te maken wie er de beste is van Europa in 2015. Met de Nederlandse herenselectie willen wij natuurlijk laten zien dat wij de enige echte kampioenen zijn.

Gisteren wilden we rondom 09:15 uur uit Groningen vertrekken, zij het niet dat Jouke uiteraard zijn portemonnee weer was vergeten. Samen met Artur en Patricia als chauffeur kachelden we lekker richting Deventer waar we om 11:00 uur werden verwacht. JD had de koffie al klaar en we moesten nog even wachten op de westerlingen die uiteraard in de file stonden.
Na de koffie moesten we bezig met de kano’s en de rest van het materiaal. Boten oranje maken, nieuwe puntjes erop zetten (deskundig erop geplakt door DPP-medewerker Bryce die later nog een factuurtje zal schrijven), boten waxen, helmen ook waxen voor op de foto, grote oranje leeuwen voorop en we are ready to go.
Na voor 160 euro aan boodschappen te hebben ingekocht kwamen Kasper, Ruud en onze halve Italiaan Jurjen ook aan rondom de klok van 16:00 uur. Alles was klaar, de boten op het dak gebonden en we konden vertrekken. Dit keer eens geen lange rit voor de boek maar enkel een tripje je naar Essen, op nog geen anderhalf uur van Deventer.
Rond de klok van 18:00 uur kwamen we aan, hebben we ingecheckt, onze prima kamers bezocht, probeerde Sjoed de koelkast in te ruimen met als gevolg dat de cola nu op alle wanden zit en rond de klok van 18:30 uur zijn we snel naar de velden gereden om ons materiaal te deponeren.
JD wist nog een Italiaan te vinden dus met volle buiken (behalve Ruud, want die had er moeite mee het binnen te houden) waren we rondom 21:30 uur weer in het hotel en waren we dismissed voor de rest van de avond.
Vanochtend om 07:45 zaten roomy Sjoerd, ik en JD aan de koffie alvorens we om 08:00 uur onze gebruikelijke warming up gingen doen. Even snel douchen en daarna snel naar het ontbijt. De Franse damesselectie wilden voor hun ontgroening nog zoenend met Bryce op de foto en mochten zelfs een stukje van JD zijn net gestylde baard afknippen!
Rond 09:30 uur was het tijd om naar de velden te gaan, waar we na accreditatie om 10:00 uur het warming-up-veld op mochten voordat we op de officiële speelvelden mochten trainen.
Iedereen was lekker ontspannen en we hebben een ontspannen training afgewerkt onder toezicht ook van onze coach Kasper, chef d’equipe Ruud en wat supporters die al vroeg in de weer waren om ons te zien trainen.
Direct na de training was het tijd voor de scrutenering. Ik weet niet of het aan onze perfecte voorbereiding lang, maar on-Duits was het wel. We stonden binnen 5 minuten weer op straat en al het materiaal was perfect in orde.
Terug in het hotel hebben we in een parkje lekker wat gegeten met z’n allen, en koffie gedronken in het restaurantje naast het hotel.
Nu zitten/liggen we op de kamer, heeft Sjoerd net een wedstrijd kanopolo opgezet op zijn laptop, maar nog geen 2 minuten later ligt hij al keihard te snurken.
Ik ga ook lekker een dutje doen. Straks eten en de openingsceremonie. Ben benieuwd!
Biss morgen. Tschüss!

3 Responses

  1. Ellen says:

    Ik ben er ook klaar voor! Jammer dat ik geen foto kan posten…..Gerard is inmiddels gearriveerd op de camping in Essen en zit bij de openingsceremonie.
    Wens jullie allemaal ‘good luck’, en dit jaar heb ik extreem hoge verwachtingen van dit team!
    Zet ‘m op jongens……. Laat de leeuw los…..

Geef een reactie

*