GKV A

Groningen A is een kanopoloteam dat in de hoogste (inter)nationale klasse speelt. Groningen A bestaat uit zes fanatieke jongens, begeleid door een ervaren coach.

We zijn een team met ontzettend diverse persoonlijkheden die voornamelijk een ding gemeen hebben, dat is het met passie spelen van onze geweldige sport. We brengen veel tijd met elkaar door tijdens de circa 10 toernooien waar we met de GKV A aan deelnemen. Daarnaast wordt er normaal gesproken 6 dagen in de week getraind. Dit betekend minimaal 12 uur per week trainen, met daarnaast studie en/of werk. Kom rond een uurtje of 18:00 uur een keer kijken voor een demonstratie!

Onze club heeft ervoor gezorgd dat wij een mooi kanobassin hebben pal naast ons clubhuis. Daar hebben wij een groot veld liggen of 2 kleinere velden. In de herfst van 2010 kon ook ons eigen ‘krachthonk’ in gebruik worden genomen voor het doen van onze krachttrainingen. Daarnaast heeft de club een rechtstreekse verbinding met het Paterswoldsemeer en met het Noord-Willemskanaal.

Wij leveren al jarenlang spelers aan nationale heren- en jeugdselecties, en de resultaten liegen er ook niet om.